Welk moment kies je voor je laatste woord?

Go down

Welk moment kies je voor je laatste woord?

Post by Admin on Wed Jul 06, 2016 1:13 pm

“Schat, ik hou nog net zo veel van je als de eerste dag”. Dit komt misschien wat overdreven over, zeker als je elkaar al 35 jaar kent. Natuurlijk is het lief en iedereen hoopt dat je zoiets kan zeggen. En ook al zou het zo zijn, dan zou het fijn zijn als je dat rechtstreeks tegen haar of hem kon vertellen.

De waarheid is dat mensen dit vaak niet kunnen. Ze willen het wel, maar het lukt niet. En als er dan al iets in die vorm wordt gezegd, dan is het een tijdelijk en vaak afgezwakt fenomeen. “Zeg ehh… lieverd, luister eens”. “Je weet toch dat ik ehh… dat je ehhh… ik hou echt nog wel van je hoor”. Als je partner dan nog niet in slaap is gevallen, zal zo’n goed bedoelde uiting van je gevoelens vaak worden opgevat als een excuus voor iets minder leuks wat er dan achteraan komt.
Natuurlijk is dit een verkeerd voorbeeld. Elke uiting van je werkelijke gevoel voor iemand – of dit nu je partner, je kinderen of je vrienden of zélfs je baas is – is prachtig. Maar wat als je het helemaal niet kunt? Of als je het gevoel en effect wat je ermee probeert te bereiken wat langer wil laten duren? Of als je straks dood bent? Hoe kan je ze dàn laten weten hoe je er nú over denkt? Je kan dan natuurlijk een briefje met je laatste woord tussen de overhemden leggen of het als een apart onderdeel toevoegen aan je testament. Geen goed plan en met de toenemende digitalisering zijn er ook andere mogelijkheden!

Ik kwam recent op een Nederlandse website (www.namarie.com) en daar hebben ze het wel heel makkelijk gemaakt om je Laatste woord en wensen achter te laten. Je kan daar gewoon voor iedereen apart een bericht (maar bijvoorbeeld ook foto-bestanden en zelfs selfie-video’s) achterlaten. En het mooie van dit systeem is, dat het pas verstuurd wordt als het 100% zeker is dat je het tijdelijke voor het eeuwige hebt verwisseld. Omdat je natuurlijk je diepste gevoelens achterlaat, is een goeie beveiliging noodzakelijk. Daar hebben ze blijkbaar ook de nodige aandacht aan besteedt, want het inloggen is net zo goed beveiligd als je eigen bank-website.

Toen ik daar aan het neuzen was en mijn gratis account had aangemaakt, bleek er nog een andere interessante optie bij te zitten. Je kan aangeven bij welke social media je bent aangemeld. Als je dan bent overleden, zorgt dit systeem ervoor dat je accounts worden opgezegd. Daarmee voorkom je dat je Facebook- of LinkedIn-gegevens voor eeuwig als een dolende geest over het internet blijft razen. Je kan zelfs nog aangeven bij welke sportclub of toneelvereniging je zit en dan genereerd deze website automatisch een opzegbrief. Zitten je nabestaanden er niet vast. Kijk, dát vind ik nou eens een oplossing! Neem eens een kijkje daar. Zéker de moeite waard!

Admin
Admin

Posts : 30
Join date : 2016-07-02

View user profile http://htmlforums.board-directory.net

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum